Ludwig van Beethoven
1301-2021
rewolucjonista
...Olsztyn
0501-2021
stolica Warmii i Mazur
...Sylwester 2020
3112-2020
impreza w Promyku
...Mozart
3012-2020
wileki kompozytor
...- Zobacz Więcej
Wizyt dzisiaj [19-01-2021]: 185
Wizyt ogółem: 211825
-----------------------------------------------
Przeglądających stronę: 3
Kartoflaniki
Kolejna edycja z cyklu "Masz ochotę na pieroga, zrób go sam". Dzisiejszym nadzieniem są jajka, ziemniaki, zielenina starte na tarce warzywnej, polane roztopionym masłem. Do wyrobu ciasta, tradycyjnie potrzebujemy: mąkę, wodę, jajka i sól. Jak widać na zdjęciach, nakładamy na ciasto łyżeczkę farszu, sklejamy brzegi dokładnie ściskając by farsz nie wydostał się na zewnątrz podczas gotowania. Kartoflaniki gotujemy około 10 - 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie i podajemy polane masłem. Pychota.




