Wymagana rozdzielczość ekranu min. 320px!
Ustaw Twój ekran w poziomie...
Zamknij ten komunikat<br/>Akceptuję pliki cookies
  • PL
  • ico phone(+48 22) 783 60 07
  • E-mail: biuro@domopieki-promyk.pl
 
 
 
 
Aktualności
 
Galeria

Zobacz Galerię &raquo;

 
 
 
 
 
 
 
Sonda
W jaki sposób Pan/Pani wybrali nasz Dom?
 
 
Wizyty

Wizyt dzisiaj [17-04-2021]: 208
Wizyt ogółem: 227290
-----------------------------------------------
Przeglądających stronę: 1

wielkość tekstu A A A
 

Kartoflaniki

 
  • 25.08.171
  • 25.08.172
  • 25.08.173
  • 25.08.174

Kolejna edycja z cyklu "Masz ochotę na pieroga, zrób go sam". Dzisiejszym nadzieniem są jajka, ziemniaki, zielenina starte na tarce warzywnej, polane roztopionym masłem. Do wyrobu ciasta, tradycyjnie potrzebujemy: mąkę, wodę, jajka i sól. Jak widać na zdjęciach, nakładamy na ciasto łyżeczkę farszu, sklejamy brzegi dokładnie ściskając by farsz nie wydostał się na zewnątrz podczas gotowania. Kartoflaniki gotujemy około 10 - 15 minut we wrzącej, osolonej wodzie i podajemy polane masłem. Pychota.

 
Autor:M.J.
 
 
 
 

Designed: logo ecms  [based on Quick.Cms]