Wymagana rozdzielczość ekranu min. 320px!
Ustaw Twój ekran w poziomie...
Zamknij ten komunikat<br/>Akceptuję pliki cookies
  • PL
  • ico phone(+48 22) 783 60 07
  • E-mail: biuro@domopieki-promyk.pl
 
 
 
 
Aktualności
 
Galeria

Zobacz Galerię &raquo;

 
 
 
 
 
 
 
Sonda
W jaki sposób Pan/Pani wybrali nasz Dom?
 
 
Wizyty

Wizyt dzisiaj [22-04-2021]: 371
Wizyt ogółem: 229664
-----------------------------------------------
Przeglądających stronę: 1

wielkość tekstu A A A
 

Chleb

 
  • 29.08.172
  • 29.08.173
  • 29.08.174
  • 29.08.175

Chleb to nieodzowny gość na polskich stołach. Postanowiliśmy przypomnieć sobie jego historię, to jak się wypiekało chleb kiedyś, a jak teraz, w końcu jakie są rodzaje chleba, z czego można go wypiekać. 

Oczywiście poza prezentacją, była również degustacja. Mieliśmy okazje posmakować różne wypieki, a dodatkiem był smalczyk, ogóreczki, pomidorki.

Żyjemy w czasach, gdzie o chleb nie jest trudno, możemy go kupić niemal wszędzie. Wspominaliśmy jednak czasy, kiedy pozyskać nasz podstawowy składnik diety było niezwykle ciężko. Może właśnie dlatego w Polsce i nie tylko chleb cieszy się olbrzymim szacunkiem. Nawet stary, czerstwy bochen można wykorzystać, karmiąc nim np. zwierzęta. Tutaj nasuwa mnie się takie oto przysłowie "Kto gardzi chlebem, nie będzie miał i bułki", albo  "Kto chleba nie chce, nie wart i kołacza".

  .

 
Autor:M.J.
 
 
 
 

Designed: logo ecms  [based on Quick.Cms]